Fordele ved HPP-behandlingen

Fordele ved HPP-behandlingen

Vi har fra start forpligtet os til at levere høj kvalitet til forbrugeren. Derfor er vi super stolte af, at vi kan servere et produkt der indeholder et højt niveau af naturlige næringsstoffer og smag af frugt og grøntsager i vores økologiske, koldpressede juice, smoothies og ingefær shots. En af måderne, vi opnår dette på, er ved hjælp af High-Pressure Processing (HPP).

Hvis du ikke er bekendt med HPP, så er det en ikke-termisk metode, der bruger højt tryk til at inaktivere bakterier, vira og andre mikroorganismer, der kan forårsage fordærvelse. I modsætning til traditionel varmepasteurisering ændrer HPP ikke den kemiske eller ernæringsmæssige sammensætning af juicen, og det påvirker heller ikke smag eller tekstur.

Studier har vist, at HPP effektivt kan bevare det ernæringsmæssige indhold af frugt og grøntsager, herunder vitaminer, mineraler, antioxidanter og fytonæringsstoffer. For eksempel fandt en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet ’Journal of Food Science and Technology’, at HPP-behandlet blåbærjuice havde højere niveauer af fenolforbindelser, som er blevet vist at have antiinflammatoriske, antioxidante og antikarcinogene egenskaber, sammenlignet med ubehandlet juice.

En anden undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Journal of Agricultural and Food Chemistry fandt, at HPP-behandlet appelsinjuice havde højere niveauer af vitamin C og karotenoider, som er vigtige for immunfunktion, hudens sundhed og syn.

Men det er ikke kun de ernæringsmæssige fordele, der gør HPP til et attraktivt valg for fødevareforarbejdning. HPP forlænger også holdbarheden af maden uden behov for konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer, hvilket passer perfekt med Frankly Juices forpligtelse til gennemsigtighed og bæredygtighed.

Faktisk forudsiger en nylig markedsundersøgelsesrapport, at det globale marked for HPP-udstyr vil vokse betydeligt i de kommende år, drevet af stigende efterspørgsel efter naturlige og minimalt forarbejdede fødevarer, der er fri for kunstige konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

Hos Frankly Juice er vi stolte af at være i front på denne trend, ved at bruge HPP til at skabe lækre, næringsrige og bæredygtige koldpressede juice, smoothies og ingefær-shots, der er gode for din sundhed og godt for planeten.

Kilder:

  • Srinivasan et al. (2017). High pressure processing of blueberry juice: effects on polyphenols and antioxidant activity. 'Journal of Food Science and Technology'.
  • Mahattanatawee et al. (2006). Total antioxidant activity and fiber content of select Florida-grown tropical fruits. 'Journal of Agricultural and Food Chemistry'.
  • MarketsandMarkets. (2021). High Pressure Processing Equipment Market by Orientation Type, Application, End Product Form, Material Type and Region - Global Forecast to 2026.

Læs næste

Sådan kan cirkulære fødevaresystemer forandre verden
Frankly introducerer 100% økologisk lime- og citronjuice