Balance-v2_p2vj7c

3 TIPS TIL EN MAVE I BALANCE

Bliver du ofte oppustet, træt, får sure opstød eller ubehag i maven, efter du har spist? Så har du måske for meget mavesyre. Det har rigtig mange mennesker og forklaringen kan ofte findes i kosten. Mange af os spiser for meget syreholdig mad og for få basiske madvarer. Vi skal have mere base end syre og ideelt set bør forholdet mellem syre og base være 1:3. Men reelt forholder det sig for de fleste af os omvendt. Det giver nogle konsekvenser for vores fordøjelse og velvære og viser sig blandt andet ved halsbrand, kvalme og smerter i maven.

Det positive er, at du selv kan gøre noget for at afhjælpe problemerne – og du behøver kun at skrue en lille smule på nogle få vaner for at gøre en forskel og forkæle tarmene. Ernæringsekspert hos Frankly Juice, Christian Seiersen, giver her tre gode tips til, hvordan du skaber bedre balance mellem syre og base i din kost.

1. Drop morgenkaffen

“Aldrig!” tænker du måske. For mange af os er morgenkaffen et nærmest helligt ritual, og vi fungerer ikke uden. Men kaffe er et syrebad for tarmsystemet, og især morgenkaffen er slem, fordi den giver overvægt af syre til resten af dagen. Så selvom det kan være en svær vane at bryde, er det værd at overveje, hvis du har mave-/tarmproblemer. Vil du ikke opgive morgenkaffen, så skru i stedet ned for kopperne i løbet af dagen. Hvert lille skridt tæller.

2. Drik presset citron

Begynd dagen med at drikke et glas vand med presset, økologisk citron i. Mange tror, at citron er dårligt for syre/base-balancen, fordi citron indeholder syre, men faktisk optages citron basisk. Derfor er lidt citron en perfekt start på dagen for din mave og tarme.

3. Vælg juice med grøntsager

Et sidste nemt skridt på vejen mod mindre syre og mere base er at udskifte det daglige glas frugtjuice til morgenmåltidet med en juice, der også indeholder grøntsager. I modsætning til syreholdige frugter som æbler og appelsiner, indeholder grøntsager nemlig base, der holder mavesyren i skak og modvirker mave-/tarmproblemer. Hos Frankly Juice, har vi presset en frugt- og grøntsagsjuice med agurk, æble, spinat, citron, ingefær og hvedegræs, der sikrer masser af base i maven. Prøv den – den smager fantastisk.

Pst.. Juice med både frugt og grønt gør det også nemmere at få de 600 gram, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser dagligt.

Sur mave er ikke for sjov

For meget mavesyre kan også skyldes andre, mere alvorlige tilstande end usund, syreholdig kost. Hvis dine mave-/tarmproblemer er slemme eller vender tilbage igen og igen, bør du selvfølgelig opsøge din læge.