frankly-juice-vandflyet-lasse_akwlas

FRANKLY TAGER DEN TIL NYE HØJDER

Én samarbejdspartner skiller sig dog ud fra mængden. Det lille, rød-hvide fly, der dagligt svæver ned over taget på vores hovedkontor og yndigt lander på vandet i havnen. I knap halvandet år har Nordic Seaplanes’ vandfly fløjet mellem Aarhus Havn og Københavns Havn. De 90 sømil tager kun 45 minutter og ruten er dermed perfekt for erhvervsfolk, der nu lettere kan deltage i møder på tværs af de to byer. Nemmere adgang til København fra Aarhus og omvendt var baggrunden for, at vandflyet blev etableret. Nordic Seaplanes kunne se, at der var et behov for hurtig transport mellem hovedstaden og Aarhus til både forretning og private – et behov som ikke blev opfyldt. Det valgte de at lave om på.

Vi fangede Nordic Seaplanes’ kaptajn Lasse Rungholm til en hurtig Q&A om hvad der gør vandflyet til en helt særlig rejseoplevelse:

Der er masser af forbindelser ml. København og Aarhus allerede – hvorfor var der behov for et vandfly?

– Der er tog, bus, bil, færge og fly, og de tager alle mellem 2,5 og 5 timer fra dør til dør i centrum. Med vandflyet tager det 1 time. Den tid x 2 (tur/retur) er værdifuld for mange mennesker, da tid er det eneste, som vi aldrig kan få nok af.

Hvordan blev idéen til virkelighed?

– Hårdt arbejde, masser af penge og fleksibilitet, kreativitet, stædighed og en kombination af iværksætteri, jura, købmandsskab, pilot- og flyveerfaring. Og mere hårdt arbejde…

Hvordan går det så med vandflyet nu?

– Det går fremragende! Vi har generelt fyldt fly morgen og aften og lidt plads midt på dagen. Selskabet giver overskud og alle er glade. Fremadrettet vil vi gerne kunne tilbyde endnu flere kunder en tur i vandflyveren mellem Aarhus og København. Derfor er vores mål er at få 3 fly i alt. Der er behov for 2 fly på ruten og 1 til charter og backup. Som udgangspunkt har vi ikke flere ruter på tegnebrættet.

Hvad gør vandflyet til en særlig rejseoplevelse?

– Det er helt unikt at lande på vandet. Vi flyver forholdsvist lavt, så man kan se detaljer. Og så yder vi i øvrigt en uovertruffen service for vores passagerer. Vi har gjort det sjovt at flyve igen!

Hvorfor bør man vælge vandflyet, når man rejser ml. København og Aarhus?

– Vores vision er at flytte passagerer hurtigt, sikkert og effektivt og yde en uovertruffen service til en rimelig pris. Tidsbesparelsen og prisen er først og fremmest vigtig. Vi er ikke dyrere end SAS på sammenlignelige billetter, men meget hurtigere. Hos os får kunderne bestemt ‘value for money’ og så er det meget sjovere.

Hvorfor samarbejder I med Frankly Juice?

– Alt, hvad vi har, er økologisk, så derfor var det et naturligt valg at starte et samarbejde med Frankly Juice.

Hos Frankly Juice har vi selv oplevet at opdage et hul i et marked og mærket lysten til at skabe noget, der gør andre menneskers liv nemmere (og i vores tilfælde også sundere og velsmagende) – det er præcis det, vi har gjort, og fortsat gør, med Frankly Juice: Vi så behovet for et rent, næringsrigt og lækkert produkt, der gjorde det nemt for både arbejdspladser og private at træffe det sunde valg. Vi nikker derfor ivrigt genkendende til iværksætterånden og lysten til at gøre spirende tanker til virkelighed. Men idéen til at etablere et vandfly mellem landets to største byer – dén havde vi ikke gennemskuet. Efter selv at have taget turen gennem luften, over havet, er vi dog overbeviste om, at det lille, rød-hvide fly er kommet for at blive. For på samme måde som en juice ikke bare en juice, så er en flyrejse bestemt ikke bare en flyrejse.

Du kan finde mere information og booke din rejse med vandflyet her.