HVOR KOMMER VORES RÅVARER FRA?

En gulerod er ikke bare en gulerod

Hver dag får vi råvarer leveret af Aarstiderne og det er vi stolte af! For ligesom at juice ikke bare er juice, så er en gulerod heller ikke bare en gulerod. Frugter og grøntsager kommer i vidt forskellige kvaliteter og dyrkes på vidt forskellige måder, som påvirker os, miljøet og klimaet på forskellig vis. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilke råvarer din juice er presset af.

Vi har valgt at få vores frugt og grønt leveret af Aarstiderne, fordi deres råvarer er af højeste kvalitet og dyrket på en måde, som er god for både dig, miljøet og smagen.

Fokus på økologi

Alle Aarstidernes råvarer er økologiske og vores fokus på økologi er nødvendigt for, at vi kan leve op til vores kernevision: at skabe en ren og ærlig juice. For at presse 100 % rene safter, er økologi ikke til at komme udenom, da økologiske råvarer skåner din krop for de giftstoffer, der bruges i det konventionelle landbrug.

Med valget af økologi skåner vi også miljøet. Ved at støtte økologisk landbrug undgår vi at forurene vores grundvand og ødelægge naturens økosystemer. Samtidigt sikrer vi også den bedste smag i vores juicer, når vores råvarer er økologiske. Har du prøvet at sammenligne smagen i henholdsvis økologiske og konventionelle frugter og grøntsager? Det har vi, og vi kan smage en betydelig forskel. Økologiske råvarer smager bare bedre!

Jord mellem fingrene

Når vi har valgt at samarbejde med Aarstiderne, skyldes det også, at mange af deres råvarer dyrkes lokalt her i Danmark. Det giver kortere transport, som giver mindre CO2-udledning og dermed bidrager vi til en mere bæredygtig fødevarebranche. Vi hævder ikke at være 100 % bæredygtige, for det er vi ikke, men vi vil gerne tage små skridt i den rigtige retning, og vi sætter stor pris på at være tæt på de gårde, der dyrker vores råvarer. En kort vej fra jord til vores produktion sikrer friske råvarer – og frisk juice.

Aarstiderne udvælger nøje, hvilke bønder, de samarbejder med, og Aarstiderne kontrollerer, at gårdene lever op til deres høje standarder. Det forsikrer os om, at vi får de bedste råvarer, og det forsikrer vores kunder om, at de får den bedste juice.

Aarstiderne dyrker dog også selv afgrøder. På Krogerup Avlsgaard i Nordsjælland driver de et økologisk landbrug, hvor de vælger planter ud fra, om de er robuste nok til at overleve i den danske natur, i stedet for at bruge kemiske sprøjtemidler og kunstgødning for at beskytte og fremme afgrøderne. En del af jorden omkring Krogerup Avlsgaard er reserveret til skoleklasser, som kan få deres eget stykke jord. Aarstiderne underviser børnene i, hvordan de dyrker og høster afgrøder, og hvordan de laver lækre retter af råvarerne. Med fingrene i jorden får børnene en dybere forståelse af, hvordan mad og drikke bliver til.

Kom helt tæt på vores fælles mission

Aarstidernes arbejde med at udbrede viden om økologisk landbrug til børn hænger tæt sammen med deres mission: De vil genskabe ‘den tætte forbindelse mellem dyrkningen af jorden og glæden ved måltider, fulde af gode råvarer, sundhed, smagsoplevelser og nærvær’. Vi kan kun bakke op om den mission, som ligger tæt op ad vores eget ønske om at skabe en ærlig og gennemsigtig fødevarebranche hvor forbrugerne ved, hvad de putter i munden, hvor omsorg for krop og miljø er i fokus, og hvor det er nemt og velsmagende at vælge det sunde.

Og det ér nemt at vælge det sunde – du kan nemlig få en hel kasse fuld af lækker, friskpresset Frankly Juice leveret direkte til døren gennem Aarstiderne. Vi har både en kasse med appelsinjuice og grapejuice og en kasse med fire forskellige grøntsags- og frugtjuicer. Så bliver det ikke nemmere.