frankly-juice-femmeemilie-sidder-ved-bord_htc1ie

MENTAL VELVÆRE ER AT LEVE LIVET NU

Hendes vision er at sætte kroppe fri, så energi kan strømme. Derudover deler hun ud af sin hverdag, der involverer dans, frihed og hendes liv med sønnen William, hendes mand Daniel og deres kommende barn. Emilie er en af Frankly’s nyeste ambassadører og vi har taget en snak med hende om mentalt velvære, og hvordan krop og sind hænger uundgåeligt sammen.

Vejen ud af en forvrænget selvopfattelse

I dag bruger Emilie sin Instagram til at vise, hvordan hun elsker sin krop. Men sådan har det ikke altid været. For få år tilbage var Emilie meget optaget af hvordan hun så ud og hvor meget hun vejede. Hun havde store planer om at træne op til en Ironman, men tanken om det projekt blev en større byrde, end det skabte lykke for hende. Hun følte skam og frygt, hvis hun spiste et stykke kage – en frygt for at bule ud og tage på – og hun forbandt sin lykke med sit udseende og kontrol over sin krop.

“På det tidspunkt i mit voksenliv, hvor jeg vejede allermindst, var også det tidspunkt, hvor jeg var allermest ulykkelig”.

Sådan har Emilie det ikke i dag. Nu bruger hun sin Instagram til at vise, at alle kroppe er smukke, og at kropsbehåring og deller er naturligt. Hun kom ud over sine egne tanker, ved at give slip og ikke sætte rammer for sig selv omkring hvad der var rigtig og forkert – for ifølge hende er der ikke noget der er rigtigt eller forkert. Hun bryder sig ikke om idéen om, at man skal “balancere” sin livsstil, for at have det godt – det handler om ikke at give sig selv restriktioner, men at gøre det der føles godt og naturligt, netop nu.

Når krop og sind hænger sammen

For Emilie hænger hendes mentale velvære direkte sammen med det at gøre noget godt for sig selv og sin krop. Hun fremhæver hvor vigtigt det er at tænke på sig selv og sige fra, hvis der er noget der dræner ens energi. Derfor tænker Emilie i høj- og lavenergi og sørger for at mærke efter, om det er noget der gør hende glad og lykkelig i øjeblikket. Hun har nemlig givet slip på tanken om, at lykken ligger ude i fremtiden eller at hun skal opnå noget bestemt og se ud på en speciel måde, før at hun er lykkelig. Lykken er nu og livet er nu, og det griber hun.

Emilie går op i at vælge økologi til sig selv og sin familie, fordi hun har erfaret på egen krop, at det er de gode råvarer, der er det bedste brændstof.

“Når det er sagt, så elsker jeg altså også en cheeseburger, men jeg kan også godt mærke på min krop, at den ikke bliver glad på samme måde. Men igen, så gør jeg det, hvis jeg har lyst. For det er også velvære for mig”, fortæller Emilie.

Dans det ud

Emilie træner crossfit flere gange om ugen – men det er ikke for at komme til at se ud på en bestemt måde. Tværtimod, så er det for at få energi i kroppen og mærke den styrke, som hendes krop besidder.

“I forbindelse med min graviditet giver det mig rigtig meget at løfte tungt og opbygge en styrke, for at give min krop de bedste forudsætninger for at gennemføre graviditeten”.

Men crossfit er ikke det eneste, der får hende til at føle energi og kraft i hverdagen. Med hashtagget #dansdetud deler Emilie ofte videoer på Instagram, hvor hun danser rundt i stuen i sit hus i Helsingør. Hun har i dag et helt specielt forhold til dansestilen “twerking”. Da hun første gang stiftede bekendtskab med twerk, blev det startskuddet til en fascination af, hvordan man kan bruge sin krop.

“Pludselig gav det mening, at man som kvinde har lidt siddende på sine arme, lår og numse – for det er faktisk en del af dansen. Jeg følte virkelig, at jeg havde fundet noget, der gav mening og hvor jeg kunne være fri i min krop”, fortæller Emilie.

Nu danser hun, fordi det gør hende glad. Træning skal ifølge hende ikke være en sur pligt der skal overstås, fordi man skal se ud på en bestemt måde. Træning skal være med til at give energi og skabe mental velvære.

At give budskabet videre

For Emilie er det vigtigt at fortælle sin søn William, at han ikke skal se ud på en bestemt måde, for at være god nok. Derfor sørger Emilie for at tale godt om sin egen og andres kroppe, så William lærer, at alle kroppe er fantastiske og unikke.

“William er 4 år nu, og han opfanger en masse budskaber og signaler, som man som voksen måske ikke tænker over. Derfor er det vigtigt for mig at fortælle William, at hans krop er lige præcis som den skal være”, smiler Emilie.

Find Emilie på Instagram @femmeemilie og følg med i hendes frie, dansende liv.