FORSKNING

Når et af vores mål er at revolutionere frisk fødevare industrien, kræver det også at vi involverer forskere og vidensinstitutioner, for rent faktisk at kunne dokumentere hvad vi gør.

LABORANT SKOLEN

I samarbejde med Laborant skolen har vi lige siden starten, arbejdet med løbende tests og innovativ forskning omkring forbedring af kvalitet og holdbarhed. Da vi ikke pasteurisere eller på anden måde behandler og forringer produktet, har vi med et helt friskt og kort holdbart produkt at gøre. Det er både vores svaghed og styrke. Svaghed fordi det udfordrer os på logistik i forhold til at udbrede det til hele landets supermarkedshylder og hvor man ellers handler som forbruger. Styrke fordi den rene friskhed er det som adskiller os fra alle andre på markedet og sikrer den unikke naturlige smagsoplevelse.

HOLDBARHED

Vi har bl.a. haft succes med forskning som viser, at brug af citron og ingefær i vores opskrifter, har en positiv indvirkning på holdbarheden.
Studierne viser, at næringsstof indholdet er intakt højt over længere tid end forventet. Samtidig viser det sig også at bakterieniveauet er intakt lavt. Vi mener, at det kan skyldes bl.a. det naturlige indhold af ascorbinsyre i citron, som kan medvirke til at sikre længere holdbarhed og friskhed. Vi tester både mikrobiologisk (vitaminer, mineraler, bakterier m.m.) og sensorisk (smag, farve, duft) når vi arbejder med dette, da det er hele paletten der skal være opfyldt tilfredsstillende, for at produktet kan være FRANKLY.

NIKOLAJ SEIERSEN & FRANKLY JUICE - FRA KØKKENBORDET TIL STORPRODUKTION

INNOVATION

Med andre ord springer vi over hvor gærdet er aller HØJEST, for at sikre den mest kompromisløse kvalitet. Men vi stopper ikke der, for målet er lige såvel, at være en medvirkende spiller i fremtidens fødevare innovation, som det er at lave friske juice, shots og vand produkter. Der findes mange traditionelle produktionsformer i fødevarebranchen og vi vil gerne være med til at udfordre disse gennem innovative forskningsprojekter, der forhåbentlig vil kunne sætte dagsorden for fremtidige mere bæredygtige produktionsformer.

SAFE ROOOM

I efteråret 2016 modtog vi i samspil med diverse vidensinstitutioner, støtte fra Markedsmodningsfonden til forskning i kemi-fri desinficering af produktions lokaler. Dette projekt er stadig i gang, anført af Infuser A/S som arbejder med ozon, som desinficering bl.a. på hospitaler. Vores tætte samarbejdspartnere i projektet er bl.a. Metropol og KU. Målet er, at kunne skabe en mere energi venlig og kemikalie-fri desinficerings proces for fremtidens fødevareproduktioner.

WASH-0-3

Som en opfølgning på SAFE ROOOM projektet har vi ligeledes fået støtte fra Miljø – og Fødevareministeriet til at forske i ozoneret vand, som naturlig desinficering af frugt og grønt. Målet er at kunne skabe en mindre ressourcetung og samtidig energi venlig måde at dræbe bakterier på, uden at dræbe vitaminer og smagsstoffer. Pasteurisering eller opkogning er jo kendt som en traditionel måde, at dræbe bakterier og opnå længere holdbarhed, men i pasteuriseringen bruges også en del energi og man kan også nedbryde visse smags – og næringsstoffer. Det er selvsagt noget vi i Frankly SKAL undgå og derfor er dette et rigtig interessant potentiale for fremtiden.

Læs mere