Sådan kan cirkulære fødevaresystemer forandre verden

Sådan kan cirkulære fødevaresystemer forandre verden

I en verden, hvor behovet for at brødføde en voksende og stadigt mere krævende befolkning er større end nogensinde før, samtidig med at vores planet kræver beskyttelse mod de negative konsekvenser af vores industrielle udvikling, er behovet for bæredygtige fødevaresystemer også større end nogensinde. Et cirkulært fødevaresystem er en løsning, der ikke kun adresserer denne udfordring, men også skaber muligheder for innovation og vækst.

Hos Frankly Juice tror vi på, at cirkularitet er kernen i vores mission om at skabe en sundere og mere bæredygtig verden. Vi omfavner ideen om et cirkulært fødevaresystem ved at reducere madspild og genanvende pulp til innovativ fødevareproduktion.

Men hvad er et cirkulært fødevaresystem, og hvorfor er det så vigtigt?

Et cirkulært fødevaresystem er en tilgang, der sigter mod at minimere spild og maksimere ressourceudnyttelse ved at skabe lukkede kredsløb inden for fødevaresystemet. Dette betyder at bruge affald som en ressource, reducere madspild og designe processer og produkter med cirkularitet for øje.

Fordele ved cirkulære fødevaresystemer er tydelige. Ved at reducere spild kan vi forbedre effektiviteten af vores fødevaresystemer og reducere drivhusgasemissioner. Ifølge en nylig rapport fra Ellen MacArthur Foundation kunne overgangen til et cirkulært fødevaresystem reducere drivhusgasemissionerne i fødevaresystemet med op til 70%.

Men cirkulære fødevaresystemer handler ikke kun om at reducere spild. De skaber også muligheder for innovation og vækst. Ved at genanvende madspild kan vi skabe nye produkter og indtægtskilder. For eksempel bruger Frankly Juice pulp fra vores koldpressede juicer til at skabe innovative plantebaserede fødevarer som gulerodsboller, plantebaserede burgerbøffer, øl og meget mere.

Cirkulære fødevaresystemer skaber også muligheder for samarbejde og partnerskaber. Ved at arbejde sammen kan vi dele viden og ressourcer for at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem.

Så hvordan kan vi skabe et cirkulært fødevaresystem? Der er mange måder, og det starter med en ændring af tankegangen. Vi skal bevæge os væk fra den lineære "lave, bruge, smid væk"-model og mod en cirkulær model, der værdsætter ressourcer og reducerer spild.

Hos Frankly Juice er vi forpligtet til at skabe en bæredygtig fremtid med cirkulære fødevaresystemer. Er glad for du er med os på vores rejse mod en sundere og mere bæredygtig verden - én slurk ad gangen.

Kilder:

Ellen MacArthur Foundation. (2019). Cities and Circular Economy for Food.

Food and Agriculture Organization of the United Nations. (2019). The State of Food and Agriculture 2019.

European Commission. (2020). A Farm to Fork Strategy for a fair, healthy and environmentally-friendly food system.

Læs næste

Frankly introducerer 100% økologisk lime- og citronjuice